Читај ми!

(Не)извесна инвестиција "Комико оила"

Компанија "Комико оил" не одустаје од изградње рафинерије у Смедереву и саопштава да ће закупнину уплатити ако суд одбаци тужбу Града Смедерева. Стручњаци сматрају да је инвестиција неизвесна, јер у уговору нема финасијских гаранција.

Упркос тужби Града Смедерева за раскид уговора о закупу земљишта за градњу рафинерије, "Комико оил" саопштава да не одустаје од посла у Србији и да ће 652 милиона динара закупнине уплатити ако Привредни суд у Пожаревцу одбаци ту тужбу.

У "Комико оилу" имају, кажу, 30 дана да одлуче да ли ће само одговорити на тужбени захтев или ће и они тужити град.

Радомир Радивојевић из "Комико оила" каже да је компанија обезбедила новац не само за плаћање закупа земљишта већ и целу инвестицију.

"Платиће је оног тренутка када изађемо на судско рочиште и ако нам суд каже и донесе пресуду да се одбацује тужбени захтев Града Смедерева", каже Радивојевић.

"Комико" је, током јула, тражио и додатне парцеле са четири канала, али је град одбио и тај захтев јер нису на време доставили потпуну докуметацију.

Градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић каже да су премашени сви рокови за уплату закупнине.

"Град Смедерево не може неког укњижити, а да не плати новац за земљу. То није мало земље, то је 113 хектара. Мислим да је јасно да новац није легао на рачун града Смедерева и за мене је ту разговор завршен", рекла је Аврамовићева.

Стручњаци сматрају да је инвестиција неизвесна јер у Уговору нема финасијских гаранција.

Махмуд Бушатлија, саветник за инвестиције каже да је врло забрињавајуће да је и овај уговор показао један континуитет у лошем уговарању са стране јавне управе.

"Може се очекивати да у уговору постоје још неке ствари које много више штите ту фирму него локалну самоуправу", каже Бушатлија.

Расплет око градње смедеревске рафинерије, вредне 250 милиона долара, очекује се на суду крајем августа.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару