Читај ми!

Камерон: Инвестирајте у Британију

Пад британске економије условио да премијер Камерон искористи Олимијске игре и позове стране инвеститоре да уложе милијарду фунти. Од послова везаних за Игре, Британија наредних година очекује да заради више од 14 милијарди фунти.

Усхићење због највећег планетарног такмичења, за домаћине - Британце, почеће у сенци лоших показатеља британске привреде. После потонућа у дубљу рецесију, британски премијер користи Олимпијске игре да привуче инвеститоре, како би се земља вратила на путању раста.

Премијер Велике Британије Дејвид Камерон позвао је инвеститоре да инвестирају у Велику Британију.

"Будите партнер са Британијом. Инвестирајте у њу, јер ће ова земља увећати ваше послове. Нека Олимпијска година буде велика година за ваше пословање овде", поручио је британски премијер.

Разочаравајући економски показатељи, резултат су, пре свега, оштрог пада производње прерађивачког и грађевинског сектора. Пад активности у грађевинарству већи је од 5%.

Аналитичар Џо Грис из Лондона поручио је да Британија из кризе треба да научи да завршни рачуни разних сектора треба да буду у плусу.

"Тржиште некретнина се опоравља, али сектор услуга, који ствара три четвртине друштвеног бруто производа - и даље је у паду", рекао је Грис.

Енглеска банка најављује повећање златних резерви за 50 милијарди фунти. Аналитичари оцењују да је за осетнији опоравак британске привреде, зарада од Олимпијских игара - недовољна и да долази касно.

Лондонски банкар Питер Диксон уакзао је на то да приватни сектор у Британији наставља да слаби, као и да ће било какав раст британске економије следећих 12 месеци бити врло скроман.

Припрема и организација Олимпијских игара - коштале су Британију око 9 и по милијарди фунти - 4 пута више од очекиваног.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару