Читај ми!

Лежаљке скупље од кревета

Херцег Нови и Будва тек очекују гужве на својим плажама. У сусрет туристичком шпицу, сезонске цене - за две лежаљке од пет до 14 евра. Туристи који дођу у Будву платиће за неке плаже изнајмљивање лежаљке и сунцобрана више од смештаја.

Тропске врућине напуниле су плаже на црногорском приморју, али су смештајни капацитети још полупразни. У Црној Гори тренутно борави око 120.000 туриста, што је за три одсто мање него у истом периоду прошле године. И Будва и Херцег Нови тек очекују гужве на својим плажама.

У сусрет туристичком шпицу су и сезонске цене. За две лежаљке грађани плаћају од пет до 14 евра. Поскупео је и превоз трајектом, таксијем, паркирање. Херцег Нови највише туриста дочекује из Србије, Републике Српске, Норвешке, Русије.

Многе туристе у Херцег Нови доводе лепа плажа, гостопримство угоститља, а неки у том граду летују годинама.

Новљани туристима нуде смештај од осам до 15 евра по особи. У хотелима, у зависности од категорије по десет пута већој цени.

Драган Спалевић из хотела "Плажа" каже да имају најаве доласка гостију за викенд, тако да се нада да ће имати попуњене капацитете до 85 одсто. 

"Цене су остале исте као прошлогодиње. Углавномм се у 80 посто случајева враћају стари гости", каже Саво Дамјановић.

На око 50 километара даље, туристи који дођу у Будву платиће за неке плаже изнајмљивање лежаљке и сунцобрана више него што ће их коштати лежај, који је у приватном смештају од осам до 15 евра.

Лазар Ђеновић, председник општине Будва верује да град има реалан атрибут, да је Будва скупља у односу на остале градове Црне Горе и да је то створено због реалне квалификације да су елитнији хотели, елитнији садржаји у Будви присутни у поређењу са другим градовима.

Иако су метереолози најавили 100 дана без кише у Црној Гори, плаже у Будви још нису пуне. Највише туриста очекује се крајем јула и у августу.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару