Читај ми!

"Фудленд" шири производњу

Компанија "Фудленд" је прави пример фабрике која је својим квалитетним производима освојила не само наше тржиште, већ и тржишта Европе, Америке и Русије, рекла је потпредседница Владе Верица Калановић у Брусу.

Потпредседница Владе Србије за привредни и регионални развој Верица Калановић обишла је радове на изградњи нове фабрике "Фудленда" у селу Игрош, у општини Брус, истичући том приликом да такве инвестиције значе нова радна места, повећање извоза, али и развоја целог краја.

Држава је кроз програм подстицања инвестиција, преко Агенције за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА), помогла компанију 'Фудленд' још 2006. године, а изградњу нове фабрике у Игрошу подржали смо кроз улагање у инфраструктуру, рекла је Калановићева.

Министарство економије и регионалног развоја и Министарство за Национални инвестициони план препознали су значај ове инвестиције за развој целог поткопаоничког краја и подржали је тако што су помогли инфраструктурно опремање овог краја, што је неопходно да би нова фабрика могла да ради, изјавила је потпредседница Владе.

Калановићева је подсетила да је нешто више од 30 милиона динара уложено у изградњу далековода, трафостанице и цевовода.

"Ово је прави пример једне успешне домаће компаније која је својим квалитетним производима освојила не само наше тржиште, већ и тржишта Европе, Америке и Русије", рекла је  потпредседница Владе.

Према њеним речима, компанија "Фудленд" је "прави пример како се у овим кризним временима не само опстаје, већ како се и шири производња и запошљавају нови радници".

"Оно што ме посебно радује је то што сам од власника компаније 'Фудленд' данас чула да ће фабрика бити готова у мају, а да ће радници кренути са радом од августа, што ће допринети оживљавању целога региона", закључила је Калановићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару