Читај ми!

Не одустајемо од садашње аграрне политике

Нећу одустати од садашње аграрне политике јер је она праведна и економски оправдана, рекао Душан Петровић. Министар пољопривреде истакао да је овогодишњи буџет за трећину већи од буџета за 2011. годину, док су субвенције веће за 20 одсто.

Министар пољоприведе и трговине Душан Петровић рекао је да не може и неће да одустане од текуће аграрне политике јер је она праведна и економски оправдана.

Петровић је истакао да је спреман да преузме потпуну одговорност за мере државних подстицаја у пољопривреди које је предложио влади, а она их усвојила.

Министар Душан Петровић је на радном састанку Стручних пољопривредних и саветодавних служби Србије, истакао да се Министарство најпре изборило да се аграрни буџет за ову годину повећа за трећину у односу на 2011. годину и износи више од 30 милијарди, наспрам прошлогодишњих 22 милијарде динара.

Такође, субвенције за биљну производњу ове године су повећане за 20 одсто и износе 22 милијарде динара, рекао је Петровић подсећајући да су та давања прошле године износила 18,5 милијарди динара.

Министар пољопривреде је прецизирао да је у 2011. години 15 милијарди динара дато за регресе по хектару, који су износили 14.000 динара, а 3,5 милијарде динара за повраћај акциза за гориво.

Петровић је истакао да је прошле године укупно 82.000 регистрованих пољопривредних газдинстава користило државне субвенције намењене аграру, а да се ове године само за регресирано гориво пријавило 250.000 регистрованих газдинстава, односно три пута више него лане.

Такође, обрадиве површине које су обухваћене системом субвенција сада износе 1,6 милиона хектара, и за трећину су веће него прошле године, када је тај број износио 1,2 милиона хектара.

"То је оквир аграрне политике у 2012. години, и они који нису задовољни нису у праву'', поручио је министар Петровић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару