Читај ми!

Кандидатуром до инвестиција

Колико брзо Србија побољшава услове пословања, толико брзо ће доћи и страни инвеститори, поручују српски званичници и привредници. Највећи потенцијал за улагање су сектори енергетике и пољопривреде.

Уочи одлуке да ли ће Србија постати кандидат за чланство у ЕУ, у Бриселу је одржана дебата о томе на који начин привући инвеститоре и колико је њима важна кандидатура. Долазак страних инвеститиора зависи и од побољшања услова пословања, поручено је са скупа.

Заменик премијера Ивица Дачић каже да је важна и политичка стабилност земље, као и читавог региона, како бисмо били интересантнији за инвеститоре. "Такође, важно је да Србија страним инвеститорима на јасан начин представи области у које би могло да се улаже", напомиње Дачић.

Ивица Дачић је на састанку са европским комесаром за унутрашње тржиште и услуге Мишелом Барнијеом рекао да свако ко има проблема због корупције у Србији треба да се обрати МУП-у, као и да ће кривци бити ухапшени.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Душан Петровић сматра да Србија има могућности да произведе велике количине житарица и озбиљно повећа производњу меса.

"Ми позивамо инвеститоре, јер они који се баве прехрамбеном индустријом брзо ће увидети добру прилику која им се пружа", поручује Петровић.

Српске компаније потпуно су спремне за усклађивање Србије са европским стандардима и за сарадњу са инвеститорима.

Генерална директорка "Дунав осигурања" Миленка Јездимировић каже да та компанија жели да учествује у оживљавању привреде тако што би уложила капитал и учествовала у проширењу портфеља осигурања.

Европски парламентарци кажу да је ова недеља историјска и за српску економију, уколико Србија добије кандидатуру. За представнике страних компанија, стицање статуса кандидата једнако је повећању сигурности у Србију и извесности у којем правцу држава иде.

Председник компаније "Њу џенерејшн пауер" Чирнијев Катурија напомиње да та компанија планира инвестиције у обновљиве изворе енергије у Србији вредне четири милијарде долара.

"То ће отворити десет хиљада радних места. Реч је о улагању неких од највећих америчких компанија и стицање статуса кандидата свакако ће допринети расту поверења и омогућиће да се пројекат оствари", додаје Катурија.

Судећи према порукама одавде из Брисела, стицање статуса кандидата наставак је свих оних послова на којима се ради како би услови пославања у Србији били бољи, што би провукло више инвеститора, а самим тим више радних места.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару