Читај ми!

Синдикат неће приватизацију ЕПС-а

Председник синдиката "Електропривреде Србије" Милан Ђорђевић рекао је да синдикат не подржава приватизацију ЕПС-а. Подела бесплатних акција тек после избора.

Синдикат радника "Електропривреде Србије" (ЕПС) искључио је могућност приватизације тог јавног предузећа и најавио да би радници ступили у штрајк уколико би била донета одлука о приватизацији.

"Нема речи о приватизацији ЕПС-а. Приватизација тог јавног предузећа је мисаона именица која може да се брише. Свака влада која размишља о продаји ЕПС-а за нас има статус месне заједнице", рекао је председник синдиката ЕПС-а Милан Ђорђевић на конференцији за новинаре поводом обележавања 20 година рада тог синдиката.

Он је поновио да би уколико нека влада одлучи да приватизује ЕПС радници тог предузећа ступили у штрајк и затражили смену те владе.

"За све друго постоји простор за договор, али за приватизацију не", рекао је Ђорђевић и додао да у обзир може да дође трансформација ЕПС -а у затворено акционарско друштво са већинским власништвом државе Србије.

Према разговорима са садашњим представницима власти у Србији добили смо уверавања да се о томе не размишља, рекао је Ђорђевић.

Ђорђевић је указао и да синдикат ЕПС-а није задовољан зарадама радника у тој компанији, али и да тренутна власт разуме проблеме запослених у ЕПС-у и додао да је претходних година много тога успели да промене на боље, истакавши да тренутно нема потребе за било каквим штрајком у ЕПС-у.

Генерални директор ЕПС-а Драгомир Марковић је, међутим, указао да ће ове године почети бесплатна подела 15 одсто акција ЕПС-а грађанима Србије, што је први и једини вид приватизације ЕПС-а.

Подела бесплатних акција вероватно неће бити могућа пре избора, јер предузеће прво мора да се трансформише у акционарско друштво, рекао је Марковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару