Читај ми!

Аутопутем у Европу

Представници Владе Србије и Немачке објавили почетак четврте фазе модернизације топлана у Србији. Волфрам Мас и Милутин Мркоњић изгладили неслагања око подршке ЕУ.

Немачка већ деценију помаже модернизацију српских топлана са 100 милиона евра кредита и донација. Четврта фаза, која обухвата 18 даљинских система, вредна око 66 милиона евра, почела је данас.

О томе, али и прикључењу Србије Европи, разговарали су немачки амбасадор Волфрам Мас и министар Милутин Мркоњић.

Аутопутем Београд-Суботица најбрже ћемо у Унију. За министра инфраструктуре та инвестиција је потврда да желимо у Европу, јер је, подсећа, аутопут изграђен европским парама.

После недавне изјаве да није задовољан како се Европска унија опходи према Србији, данашњи сусрет је био прилика да изглади однос с немачким амбасадором.

"Молим господина Маса да пренесе осталим дипломатама из Европе - осећање тог дана кад нисмо добили кандидатуру било је моје лично и никако не сматрам да нам Европа не помаже", рекао је Мркоњић.

"Поменули сте аутопут одавде до Суботице. Скоро да је готов, али недостаје један мали део. Ако мислите о вашем путу ка кандидатури, закључци Савета Европске уније од 9. децембра кажу ту сте - али вам још мало недостаје", рекао је Мас.

"Колико мало?", упитао је Мркоњић. "Као градитељ аутопута ви знате да нећете стати док не завршите целу деоницу. Шта спречава Србију да направи последњи корак и постане кандидат", питао је Мас?

"Ништа, биће готово", одговорио је Мркоњић. 

Од 70 одсто финансијске помоћи Европске уније, колико је уложено у српску инфраструктуру, готово трећина је из Немачке.

Осамнаест топлана сада је добило 45 милиона евра кредита код КФW банке, под најповољним условима. Када се заврши четврта фаза, од 57 топлана у земљи потпуно ће бити модернизоване 22.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару