Благодети Бање Ковиљаче

Бања Ковиљача је једна од ретких у Србији која користи готово све своје капацитете и коју годишње посети око 15.000 људи. Запослени у бањи брину о превенцији и рехабилитацији, помажу деци и одраслима у лечењу пострауматских стања, неуролошких и реуматских обољења.

У Србији постоји три стотине природних извора, 40 бања и 25 рехабилитационих центара. Ипак, не можемо да се похвалимо да их у потпуности користимо и да улажемо у њих. Једна од ретких бања, коју годишње посети око 15 хиљада људи и која користи све своје капацитете, је Бања Ковиљача.

Запослени у бањи брину се о превенцији и о рехабилитацији. Помажу бебама, деци, одраслима, у лечењу пострауматских стања, неуролошких и реуматских обољења и многих других болести.

"Максимална попуњеност је током целе године. Долазе пацијенти са свих страна, и из иностранства и са наших територија. Цене варирају од 2.350 динара, до 6.500. То подразумева преглед лекара", рекла је заменик начелника Специјалне болнице Љиљана Ерцеговић.

Сунчица Мркајић, чији син је због повреде мозга дуго био у коми, каже да је хвали особље које ради у Бањи: "Терапеути су прави професионалци. Да нисмо задовољни, не би били овде, а иначе смо обишли све бање у Србији, и овде најчешће долазимо".

Од када је пре пет година имао мождани удар, у Бању, два пута годишње долази и Бранислав Благојевић из Лазаревца.

"Бања ми је много помогла. Врло сам задовољан са услугом, терапеутима, келнерима, докторима... свима!", каже Благојевић.

Бања има најсавременују дијагностику. Стално се улаже у усавршавање стручњака. У терапији и лечењу користе сумпоровиту воду и пелоид, односно лековито блато.

"Ми смо једна мала фабрика, зато што се у току летњих месеци дневно направи око 800 паковања пелоида. Њихов позитиван учинак како на мишиће, збоно-скелетни систем, на циркулацију је далеко познат, и плус изазива релаксацију и опуштање", каже специјалиста физикалне медицине Снежана Васић.

Као одговор на савремен начин живота, у историјском здању - купатилу Краља Петра, направљен је велнес центар. Особе које користе велнес програм су под надзором лекара.

Поред Специјалне болнице, која има 416 постеља, у Бањи ради и хотел "Подриње" са 240 и одмаралиште "Гучево" са 216 постеља. У приватном смештају, кревет по дану кошта од 400 до 1.800 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи