Стратешки циљ реформа војске

Заклетву у касарнама положила септембарска класа војника. Стратешки циљ Војске Србије реформисана војска, савремена и снажна армија, рекао начелник Генералштаба на свечаности у Ваљеву.

Стратегијски циљ Војске Србије је реформисана војска, савремена и снажна армија која унапређује стабилност у региону, изјавио је генерал-пуковник Милоје Милетић, начелник Генералштаба Војске Србије у Ваљеву, на свечаности полагања војничке заклетве јунске генерације војника четвртог центра за обуку.

Начелник Генералштаба је пожелео војницима да се успешно обуче, војни рок одслуже у миру и стечена знања никада не примене у пракси.

Војници јунске генерације Војске Србије су међу последњима који полажу заклетву и служе војни рок на овај начин.

 У Четвртом центру за обуку у Ваљеву 364 војника и 16 девојака професионалаца свечано је положило заклетву.

Начелник Генералштаба Војске Србије, генарал-потпуковник Милоје Милетић честитајући им "дату заклетву, частан чин за војнике, њихове породице и српски народ", нагласио је да ће до краја године бити завршена трансформација и професионализација Војске Србије.

"Припремајући се да успешно одговоримо безбедности и изазовима савременог света, циљ нам је да обучимо и оспсобимо команде и јединице Војске Србије за планирање и извођење мисија и задатака и да постанемо савремена и снажна армија", истакао је Милетић.

Начелник Генералштаба је додао да ће војска бити ослонац и у унапређивању безбедности и способности у региону и развијању сарадњу и партнерство са међународним безбедносним организацијама и демократским земљама региона и света.

Начелник Генералштаба је, обраћајући се војницима најмлађе генерације, рекао да су они последња генерација која ће служити војни рок на овај начин, додајући да верује да ће многи од њих изабрати да буду професионални војници у Војсци Србије.

Свечаност полагања војничке заклетве у Четвртом центру за обуку у Ваљеву завршена је приказом егерцира Гарде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи