Отворен Интернет портал "е-управа"

Почео са радом Интернет портал "е управа", на коме привреда и грађани могу да добију различита документа из државне управе електронским путем, без потребе да одлазе на шалтере званичних институција, рекао премијер Мирко Цветковић.

Премијер Србије Мирко Цветковић је изјавио да је почео са радом Интернет портал "е управа", на коме привреда и грађани могу да добију педесетак различитих докумената из државне управе електронским путем, без потребе да одлазе на шалтере званичних институција.

Цветковић је најавио да ће до краја године број услуга у електронском облику бити повећан и да ће у наредних 12 месеци иста услуга бити омогућена и привреди и грађанима.

Цветковић је додао да ће путем личних рачунара грађани и привреда моћи да добију разне потврде, изводе из матичних књига и да подносе захтеве за различита документа, уз услов да имају сертификовани потпис у електронском облику.

"На порталу www.euprava.gov.rs моћи ће и да се врше плаћања Управи за трезор и Пореској управи", најавио је Цветковић на представљању портала.

Министарка за информационо друштво и телекомуникације Јасна Матић подсетила је да је портал "еуправа" отворен на дан када се у Европској унији обележава Дан дигиталне агенде и најавила да ће Србија постепено уводити врсте услуга које у ЕУ већ постоје.

Према њеним речима, портал "е-управа" је урађен у сарадњи са Народном банком Србије и Министарством финансија у делу који се односи на електронска плаћања, а тренутно је на тај Интернет портал повезано 27 установа које пружају више од 50 електронских услуга.

Међу тим установама су МУП Србије, привредни судови, Национална служба за запошљавање, Народна бибилиотека и поједине општине и градови, као што су Лозница и Инђија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи