Пребрза вожња у центру града

После саобраћајне несреће у центру Београда, у којој је повређено чак седам особа, међу којима теже мајка двоје деце, поставља се питање како се вози у центру града. Наша екипа се уверила да возачи не поштују ограничење брзине.

Иако закон прописује максималну брзину кроз насељено место до 50 километара на сат, у главним градским улицама често се вози једнако брзо као и на магистралним путевима. Саобраћајна несрећа у којој је повређено чак седам особа, показује да то угрожава и пешаке на тротоарима.

Начелник Управе саобраћајне полиције Владимир Ребић каже да се несрећа која је изазвала много пажње догодила једноставном непажњом возача који је сматрао да ће, непоштујући саобраћајне прописе, избећи гужву.

Милош Вукадиновић је инструктор вожње и током читавог дана је за воланом. Он сматра да пешаци нису довољно заштићени на градским улицама.

"Најчешће се догађа да возачи не уоче пешаке на време и самим тим касно реаугују или уопште не пропуштају пешаке. Долази до наглог кочења, могућег налетања и других возила на то возило или, као што се догађа, у случају саобраћајне несреће, одбијања од другог возила и одбијања возила у другу страну и одбацивања на пешаке".

Борис Антић из Комитета за безбедност саобраћаја оцењује да дисциплина возача поново попушта.

"Док смо током децембра имали возаче који су били помало застрашени полицијском принудом и пооштреним казнама, у последњих месец - два та тензија је мало опала", оцењује Антић.

Иако је број прекршаја у опадању од почетка ступања на снагу новог Закона о безбедности у саобраћају, у полицији најављују појачано присуство на улицама и током летњих месеци.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи