Рател донео одлуку по захтеву "Теленора"

Републичка агенција за телекомуникације Србије донела одлуку о цени по којој ће "Теленор" користити фиксну телекомуникациону инфраструктуру "Телекома Србије".

Донета одлука о условима под којима ће "Теленор" користити фиксну инфраструктуру "Телекома Србије". Како се наводи у саопштењу Републичке агенције за телекомуникације (Рател), том одлуком се одређују услови и цене за приступ инфраструктури "Телекома".

Рател није саопштио по којој цени ће "Теленор" користити "Телекомову" инфраструктруру да би могао да пружа услуге фиксне телефоније грађанима Србије.

"Телекому" Србије и компанији "Теленор", како је речено агенцији Бета, одлука Ратела је већ достављена и те две компаније имају рок од 30 дана да уреде међусобне односе, под претњом принудног извршења.

Предузећа за телекомуникације "Телеком Србија" и "Теленор" се обавезују да тромесечно извештавају Рател о питањима од значаја за реализацију ове одлуке.

У саопштењу се наводи да су у случају да договоре и односе у коришћењу инфраструктуре за фиксну телефонију уреде на другачији начин, дужни су да обавесте Рател најмање 30 дана пре примене тог договора.

Према законски прописима, Рател доноси одлуку о коришћењу инфраструктуре пошто нису успели директни преговори "Теленора" и "Телекома".

Компанија "Теленор", која већ пружа услуге мобилне телефоније у Србији, добила је половином фебруара и лиценцу за фиксну телефонију, чиме је укинут монопол државне компаније "Телекома Србије".

Према условима лиценце коју је Теленор платио милион евра, рок за почетак пружања услуга фиксне телефоније и АДСЛ интеренета је 12 месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи