Министар посетио повређеног пилота

Министар Драган Шутановац изјавио да се мајора Слободан Јоцић понашао херојски.

Министар Драган Шутановац посетио је пилота мајора Слободана Јоцића који је, после искакања из авиона "орао", смештен на одељењу неурохирургије на Војномедицинској академији, саопштило је Министарство одбране.

Министар је, после разговора са Јоцићем, оценио да је најважније да је он доброг здравља и изразио наду да ће врло брзо напустити ВМА, наводи се на интернет презентацији Министарства одбране.

Шутановац је оценио да се Јоцић понашао херојски и да је био свестан током целог лета, због чега је успео да изврши све процедуре и правила. Он је честитао пилоту, нагласивши да је заслужио награду за то што је успео да уради.

Министар је потврдио да је узрок пада технички квар, али да ће даља истрага утврдити детаље тог случаја.

Пилот је покушао да спасе летелицу и свој живот, као и имовину и животе грађана на земљи, због чега је одлучио да из авиона искочи над језером, рекао је министар.

Војска Србије ни на који начин није угрозила безбедност грађана, о чему сведочи и чињеница да је пилот, пре пада авиона, затворио резервоаре, како би спречио изливање горива у воду и спречио еколошку катастрофу. Према Шутановчевим речима, то је први случај у којем је авион пао због техничког квара.

"Такве ствари се догађају и са најсавременијим авионима на свету и са најобученијим пилотима", рекао је Драган Шутановац и подсетио на недавну несрећу команданта руске акро-групе који је имао велико летачко искуство.

Начелник ВМА генерал-мајор Миодраг Јевтић рекао је да је здравствено стање пилота стабилно и да је у завршној фази опоравка. Јевтић је додао да се пацијент припрема за отпуст на кућно лечење и изразио очекивање да ће све проћи без проблема.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи