Храбри осмак из Ниша

Јован Стојановић, петнаестогодишњи дечак, нашао се на кеју покрај Нишаве када је деветогодишњи Бенјамин упао у реку. Јован је скочио у воду, али није успео да га спасе. Иако је, због пијачног дана, била гужва, нико осим Јована није покушао да помогне.

Не слутећи да ће бити у прилици да покуша да спасе нечији живот, петнаестогодишњи Јован Стојановић из Ниша, у суботу поподне затекао се на кеју поред Нишаве, у тренутку када је деветогодишњи Бенјамин упао у воду.

На мосту је, због пијачног дана, било много људи. Ипак, изгледа да нико није видео да је дечак упао у реку. Набујала и мутна Нишава повукла је деветогодишњака на дно, па је Јован, при првом позиву за помоћ, скочио у воду.

"Ухватио сам га за раме и покушао сам да га привучем обали. Вукао сам га, али кад је упао у брзак, мени је измакао из руке. Тад је био већ 20 метара од мене", рекао је Јован.

Јован не крије разочарање што нико од старијих пролазника није хтео да прискочи у помоћ.

"Имао сам страх и самопоуздање да то могу да урадим, али чим ми се отео из руке осетио сам кривицу. Мене је то касно сустигло, већ две ноћи не спавам", рекао је Јован.

Овом храбром младићу, који је, тренирајући ватерполо, постао добар пливач, другови Никола и Богдан помогли су да изађе из хладне и брзе воде. Они су, такође, ученици осмог разреда Основне школе "Доситеј Обрадовић" у Нишу.

"Пришао је обали и онда сам га извукао. Можда би и он настрадао, ипак је и њега вукла река. Ја сам га држао за руку", рекао је Никола Јовановић.

"Беспомоћно сам се осећао. Разочаран сам, нико од старијих људи није хтео да скочи да помогне", изјавио је Богдан Јовановић.

Ови млади, а велики људи, кажу да би били најсрећнији када би сазнали да је мали Бенјамин ипак успео да се спасе.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи