Tуристичка понуда Београда

Од овог пролећа, Београд својим гостима нуди три нове туристичке туре - обилазак градских паркова и излетишта, шетњу кроз антички Сингидунум. Авалски торањ такође је део туристичке понуде.

Савремени Београд лежи на античком Сингидунуму који су Римљани почели да граде у првом веку нове ере. По броју античких налазишта, наша је престоница једна од најбогатијих у Европи, и лепо је да то покажемо и својим гостима, новом туристичком туром, шетња античким Сингидунумом.

"Сваке недеље у 11 сати креће тура са Трга републике и ово је још један од разлога да и Београђани и гости Београда сазнају више о нашем граду", рекла је Јасна Димитријевић из Туристичке организације Београда.

Током два сата колико програм траје, туристи ће обићи Трг Републике, Плато код Филозофског факултета, Студентски трг, Рајићеву, Цинцар Јанкову и улицу Тадеуша Кошћушка, затим Београдску тврђаву, Римску дворану и Кнез Михаилову улицу.

"Ево прилике да сада нешто научимо и да се притом и забављамо, а одлична је прилика и да забавимо и наше госте и да им покажемо део историје и традиције на овим просторима. Делом те традиције можемода се поноцимо, јер смо много тога покупили и то је на неки начин уткано у цивилизацију и нашу културу", рекао је Горан Петковић, државни секретар за туризам.

Шетња античким Сингидунумом у друштву лиценцираних водича траје два сата, кошта 200 динара, организоваће се на енглеском и српском језику, а потрајаће све до краја октобра.

Након свечаног отварања и Авалски торањ биће део туристичке понуде наше престонице.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи