Заједничка прослава Ускрса посебан дар

Београдски надбискуп Станислав Хочевар честитао је данас предстојећи Ускрс свим хришћанима Истока и Запада, уз позив верницима да се радују светковини, упркос недаћама и економској кризи.

Поводом предстојећег Ускрса, Београдски надбискуп Станислав Хочевар честитао је данас празник свим хришћанима Истока и Запада.

У посланици упућеној из београдске Надбискупије, Хочевар као посебан дар истиче то што ове године православни и католички верници истог дана прослављају Ускрс.

"Као да нас само Небо позива да верници са свих географских и историјских подручја, који исповедају наду у преображавајућу снагу Исуса Христа, теже за новим јединством", навео је Хочевар у посланици.

Београдски надбискуп подсећа да је Ускрс слављење победе живота над смрћу.

"Зато се и ове године 2010, упркос томе што се свуда сусрећемо с економском кризом или нас плаше велике елементарне несреће и друге непогоде, ипак радосно отварамо слављу највеће светковине, светковине Исусове победе над злом, грехом и смрћу", рекао је Хочевар.

Посебна честитка српском патријарху 

Београдски надбискуп упутио је и посебну ускршњу честитку патријарху Српске православне цркве Иринеју у којој истиче важност тога што ове године сви хришћанску верници заједно прослављају предстојећи празник.

"Славимо га заједно јер Он, Васкрсли, као и велике потребе читавог човечанства хитрим корацима позивају на сведочење, на снагу вере и на делотворност љубави", напомиње Хочевар у честитки позивајући на сарадњу и повезаност две цркве.

"Док се данас читаво човечанство хитрим корацима повезује пре свега економијом, техником и многим софистицираним системима комуникације, ми, хришћани, позвани смо да објединимо читаву породицу човечанства Божијим Духом који нам предаде Васкрсли Господ", поручује београдски надбискуп.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи