Фонд за очување животне средине

Кредити Фонда за очување животне средине биће на располагању свима који желе да улажу у очување животне средине, истакао министар Дулић и додао да очекује да ће приходи Фонда у овој години достићи 100 милиона евра.

Министар животне средине и просторног планирања Оливер Дулић изјавио је данас да се очекује да ће приход Фонда за заштиту животне средине у овој години достићи 100 милиона евра, а да ће свима онима који желе да улажу у очување животне средине на располагању бити кредити тог Фонда.

Дулић је на конференцији "Зелена Србија" којој су присуствовали представници привредног сектора у земљи и међународних организација рекао да ће тај Фонд представницима привреде понудити две врсте кредита.

Министар је објаснио да ће свима онима који се определе за кредит у некој од банака директно бити субвенционисано 20 одсто средстава, а да ће под повољним условима бити омогућено и давање кредита у износу од 400.000 евра за пројекте заштите животне средине.

"Фонд очекује велике приходе из импементације Уредбе о посебним токовима отпада", рекао је Дулић и додао да је циљ да се обрате сви они који желе да се баве заштитом животне средине, а посебно рециклажом.

Дулић је навео да се током маја очекује доношење Закона о комуналним делатностима који ће омогућити бољу сарадњу комуналних предузећа и привредних инвеститора.

"Суочавамо се са великим изазовом, јер борба за екологију значи и борбу за економију", истакао је Дулић.

Шеф одсека за економију и европске интеграције у Делегацији Европске уније Алберто Камарата рекао је том приликом да је важна примена закона из области екологије.

"Имплементација и спровођење закона зависи од подршке на нивоу локалне средине", нагласио је Камарата и подсетио да су у свету најконкурентније земље које највише раде на очувању животне средине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи