"Лабораторија славних 2010"

Такмичење "Лабораторија славних", које има за циљ популаризацију науке, четври пут се организује у нашој земљи. Финале такмичења за најбољег комуникатора науке одржаће се у среду 31. марта.

Финале такмичења за најбољег комуникатора науке у Србији одржаће се у среду 31. марта. Такмичење "Лабораторија славних", које има за циљ популаризацију науке, четври пут се организује у нашој земљи.

Програм у коме млади стручњаци имају три минута да на што занимљивији и оригиналнији начин објасне научни концепт већ је привукао велику пажњу наших медија.

На аудицији одржаној крајем фебруара у Београду изабрано је десет најбољих такмичара који су потом прошли кроз "мастер клас" из области комуникације науке, који је одржан на Златибору.

Млади научници из Суботице, Новог Сада, Ниша, Врања, Крушевца, Чачка, Пожаревца и Београда, током три дана тренинга активно су учествовали у различитим радионицама на тему медија, комуникације науке, презентацијских вештина и имали прилику да стекну разноврсне способности које су им неопходне да освоје титулу најбољег комуникатора науке у Србије.

Предавач је био Малком Лав, независни британски продуцент и тренер у области медија и вештине комуникација. Лав је и некадашњи продуцент "Би-Би-Сијевих" документарних програма.

Такмичари сада имају задатак да прикажу научне концепте пред стручним жиријем, публиком у студију, као и пред ТВ камерама, што је додатни изазов. Добитак је да у исто време млади стручњаци постају и ТВ лица.

Победник националног такмичења учествоваће у Међународном финалу "Лабораторије славних", у јуну 2010. године на Фестивалу науке у Челтнему у Великој Британији.

Прошлогодишњи победник на српском финалу, еволуциониста Мирко Ђорђевић, освојио је прво место у међународној конкуренцији.

У финалу овогодишње "Лабораторије славних" гледаоци ће имати прилику да чују научнопопуларна излагања из области биохемије, математике, астрофизике, геологије. Најмлађи такмичар има 18 година.

У Србији, такмичење "Лаброраторија славних" организују "Бритиш консил" и Радио-телевизија Србије, а пријатељ пројекта је "Ерсте банка".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи