Штрајк глађу у "Таково-аграру"

Због покренутог стечаја, двадесеторо радника "Таково-аграра" у Сремској Митровици започело штрајк глађу. Они се противе затварању фирме оптужујући власнике за дуговања.

Око 20 радника сремскомитровачког "Таково-аграра" у знак протеста због покретања стечајног поступка почело је данас штрајк глађу.

Радници су саопштили да ће у кругу фабрике бити док им Влада не омогући наставак производње у фабрици или отпремнину по социјалном програму 200 евра за годину стажа.

"Фабрика и даље може успешно да ради али ако је немогуће раскинути купородајни уговор са власником 'Свислајон' који је купио наше матично предузеће 'Митрос' онда нека нам се плати социјални програм. И нови власник када је преузимао 'Митрос' рекао је да је то предузеће губиташ а да је 'Таково' одлично предузеће", рекао је агенцији Бета председник штрајкачког одбора Топлица Перић.

Радници су оптужили власнике "Свислајон" групе, у чијем је саставу и то предузеће, да су намерно стварали дугове и затворили предузеће које је успешно радило.

Према наводима радника, стечај су изазвала дуговања према предузећима повезаним са "Свислајоном" па је због тога први захтев за стечај суд у Сремској Митровици одбио.

Стечајни поступак у тој фирми, по новом захтеву, проглашен је у уторак.

"Таково-аграр" упошљава 147 радника а предузеће је настало из сремскомитровачког "Митроса" који је приватизован 2005. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи