Салмонела узрок тровања деце

Анализе узорака узетих од оболеле деце из Дома у "Бањи Ковиљачи" потврдиле да је узрок њиховог тровања салмонела, речено у Заводу за јавно здравље у Шапцу. Извор заразе још није утврђен.

Код свих седморо штићеника Дома за незбринуту децу "Вера Благојевић" у Бањи Ковиљачи, који су због симптома тровања храном у понедељак и уторак примљени на лечење у лозничку болницу, бактериолошки налаз потврдио је присуство бактерије салмонеле. Извор заразе још није утврђен.

Начелник за епидемиологију у Заводу за јавно здравље у Шапцу примаријус Драгутин Марковић је објаснио да сада преостаје да се установи којим путем је пренета та бактеријска инфекција, што ће, на основу преосталих анализа других узорака, бити познато сутра или, најкасније, прекосутра.

Оболела деца се осећају боље, двоје је синоћ отпуштено на кућно лечење, а осталих петоро требало би до краја недеље да напусте болницу.

У Здравственом центру "Др Миленко Марин" у Лозници лекарска помоћ је указана групи од око тридесеторо деце из Дома, од којих је седморо задржано на лечењу на Инфективном одељењу због стомачних тегоба, повишене телесне температуре и дијареје.

Индиције указују да је узрок тровања торта припремљена у кухињи Дома са беланцима термички необрађених кокошјих јаја, коју су деца јела у недељу, али још није потпуно искључено да је то била, можда, и нека друга животна намирница, рекао је Марковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи