ЛГБТ групе траже састанак са Тадићем

Представници организација сексуалних мањина затражили састанак са председником Србије Борисом Тадићем због, како је наведено, учесталих напада на њихове припаднике.

Због учесталог напада на њихове припаднике, представници српских организација сексуалних мањина затражили су састанак са председником Србије Борисом Тадићем, саопштено је из Геј-лезбејског инфо центра.

"Држава и њени органи дужни су да штите све грађане, па и ЛГБТ (лезбејке, гејеви, бисексуалне и трансродне) популацију, а председник би требало да нађе мало времена и са њиховим представницима поразговара о положају сексуалних мањина", наведено је у саопштењу.

Из Геј-лезбејског инфо центра су оценили да су мржња и одбојност према сексуалним мањинама изузетно изражене у Србији, нарочито према трансексуалним особама, а током 2009. године је повећан и број напада на ЛГБТ популацију.

Из центра су подсетили да се сутра навршава седам година од убиства "познатог српског трансвестита Вјерана Миладиновића Мерлинке".

"Осумњичени за то убиство је пред судом ослобођен, а прави убица никада није пронађен. Тај злочин, као и многи други прошао је некажњено", пише у саопштењу Геј-лезбејског инфо центра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи