Пронаћи убице Славка Ђурувије

Јово Ћурувија, брат убијеног новинара Славка Ћурувије, апеловао да се ухапсе наручиоци и извршиоци убиства његовог брата.

Удружење новинара Србије (УНС) саопштило је да је добило апел Јове Ћурувије, брата убијеног новинара Славка Ћурувије, да помогну да се ухапсе наручиоци и извршиоци убиства његовог брата.

"Помозите ми да свакодневним притисцима присилимо власт у Србији да изведе пред лице правде наручиоце, организаторе и убице Славка Ћурувије, новинара и власника листова "Европљанин" и "Дневни телеграф" убијеног 11. априла 1999. године у Београду", наводи се у апелу који је упућен и другим новинарским организацијама у Србији и свету, као и организацијама за заштиту људских права.

Јово Ћурувија подсећа да је свака влада, од 2000. године до данас, обећавала да ће тај злочин бити решен, али да до сада није ништа учињено и да се безброј захтева колега, новинарских удружења и јавности годинама игнорише.

Јово Ћурувија тврди да за 11 година није вођена озбиљна и темељита истрага и напомиње да су "чак поједини припадници Службе државне безбедности који су сервисирали убице, напредовали у државним службама", а да су наручиоци, организатори и убице још на слободи.

Брат покојног новинара наводи да је Славко Ћурувија убијен јер се борио за слободну мисао и слободну реч и истиче да "његова жртва мора да уједињује новинаре, да их стално опомиње на солидарност и да их држи на окупу".

Јово Ћурувија наводи да су последице неразјашњеног злочина и постављање бомби на прозор новинара и под репортажна кола, паљење њихових аутомобила, пребијања, застрашивања и претње на стадионима.

"Помозите ми да овај апел оде на што већи број адреса и помозите ми да докажемо да Србија није земља где је могуће убити новинара и остати некажњен", наводи се у апелу Јове Ћурувије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи