Евакуисана деца из вртића

Због појаве клизишта деца из земунског вртића "Флора" пресељена у вртић "Златни бор". Ниједно од 78 деце није угрожено али, из безбедносних разлога, до даљег, неће ићи у тај вртић.

Деца из вртића "Флора" које се налази у Улици Недељка Ерцеговца 23, у Земуну, због појаве клизишта у кратком року пресељена су у вртић "Златни бор", саопштио је градски Секретаријат за дечију заштиту.

Родитељи су одмах били обавештени о овом пресељењу, а безбедност деце ни у једном тренутку није била доведена у питање.

Иако изнервирани ситуацијом,  родитељи су задовољни реакцијом надлежних у вртићу.

Трајно решење и директорка вртића и родитељи очекују од града. До тада вртић ће обезбедити сигуран смештај у другим објектима и покушати да деца остану у истим групама са својим васпитачима.

"Гледаћемо да помогнемо оним родитељима који имају двоје или више деце да бар у исти објекат воде своју децу", рекла је директорка Јасмина Боуали-Станојковић.

Вртић је искључен са електричне и водоводне мреже, а ангажовано је и предузеће које ће исцрпети гориво из цистерне које је намењено за грејање.

"Ово је земљиште такво, оптеретили смо га превише. Бојим се да се играмо и са водом, јер кад је лес у питању вода мора да се искључи. Овде има једна каналић који је можда мало допринео да лес проради", рекао је Стево Таталовић, шеф Кризног штаба Општине Земун.

Секретаријат за дечју заштиту још раније је уочио проблем и ангажовао Градски завод за вештачење, а затим и Саобраћајни институт ЦИП, који су извршили експертску анализу и дали предлог мера санације.

На основу ових извештаја спроведен је поступак јавне набавке, потписан уговор и у току је израда техничке документације за санацију објекта и уређење дворишта, која подразумева и радове на повећању стабилности тла и спречавање даље деградације као што је контролисано одвођење атмосферских вода, озелењавање и постављање безбедне ограде.

Након израде пројекта, Секретаријат за дечју заштиту покренуће јавну набавку за извођење радова по хитном поступку и изабрати понуђача који ће извести радове, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи