Ђоковићи одустају од пројекта у Крагујевцу

Породица Ђоковић саопштила да је принуђена да одустане од изградње тениске академије у Крагујевцу због, како наводи, учесталих политичких притисака.

Породична фирма најбољег српског тенисера Новака Ђоковића "Фемили спорт" саопштила је да је принуђена да одустане од изградње тениске академије у Крагујевцу због, како наводи, учесталих политичких притисака и отворених напада локалних одборника појединих странака.

"Компанија 'Фемили спорт' је била спремна да у року од три месеца почне грађевинске радове на изградњи академије. Процена је, међутим, да би даље инсистирање на овој инвестицији значило наставак неаргументованих и перфидних напада на нашу фирму и породицу Ђоковић", наводи се у сапштењу достављеном Танјугу.

Ђоковићи наводе да не желе да се мешају у, како кажу, локалне политичке прилике и да служе "као средство за испуњење нечијих политичких амбиција".

Зато су, како истичу, одлучили да Граду Крагујевцу врате земљиште добијено у закуп на 99 година.

Ђоковићи подсећају да је одлуку о додељивању земљишта на коришћење Скупштина града Крагујевца, на седници 31. јануара 2008. године, донела једногласно.

"Свесни смо да ће због одлуке да се у Крагујевцу не гради тениски центар највише испаштати најмлађи љубитељи тениса из овог дела Србије", наводи се у саопштењу.

Ђоковићи велику захвалност на подршци изражавају грађанима Крагујевца и Шумадије, руководству Града Крагујевца и посебно градоначелнику Верољубу Стевановићу, наводи се у саопштењу.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи