Мастер студије за незапослене

Расписан конкурс за упис на мастер студије намењене младима који после завршених основних студија нису могли да се запосле. Студенти не плаћају школарину, већ само трошкове пријаве и уписа.

Универзитет у Београду (УБ) расписао је конкурс за упис на дипломске академске студије - мастер - намењене младима који после завршених основних студија нису могли да се запосле.

Конкурс је расписан на основу пројекта "Преквалификација за високообразована незапослена лица у Србији", који финансира Европска унија у оквиру Темпус програма, а рок за пријаву је до 22. марта, али ће, како  речено у Ректорату УБ, документа примати и после тог датума.

Мастер студије "Менаџмент пословних перформанси", намењене су студентима који су завршили основне академске студије у области друштвено-хуманистичких или медицинских наука, док су студије "Предузетнички менаџмент" намењене академцима са завршеним четворогодишњим студијама из области техничких или природно-математичких наука.

На оба програма прима се по 20 студената, а настава током два семестра треба да почне крајем марта.

Студенти не плаћају школарину, али се за трошкове пријаве и избора кандидата плаћа 4.000 динара, а за трошкове уписа 6.000 динара.

Кандидати не могу бити старији од 35 година, а предност имају они који су дуже на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Такође, могу се јавити и кандидати који раде на пословима нижег степена стручне спреме, односно кандидати који су неадекватно запослени.

Додатне информације могу се добити у Ректорату УБ, али и у филијалама Националне службе за запошљавање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи