"Јохан Штраус" отворио наутичку сезону

Упловљавањем брода "Јохан Штраус" са 140 британских туриста на Савско пристаниште, званично почела овогодишња туристичко-наутичка сезона у Београду.

Туристичко-наутичка сезона 2010. почела је доласком туристичког брода "Јохан Штраус", првог крузера, који је са 140 британских путника, упловио у Луку Београд.

Број страних туриста који у Београд долазе Дунавом, сваке године расте. Прошле их је било готово 50.000.

Добродошлицу туристима, претежно енглеске националности, пожелеле су помоћница градоначелника Радмила Хрустановић и директорка Туристичке организације Београда Јасна Димитријевић.

"Ово би требало да личи на једно право градско пристаниште где би путници који први пут кроче у Београд и Србију, видели да ово јесте један развијем европски град", рекла је помоћница градоначелника Беогарда Радмила Хрустановић.

Директорка Туристичке организације Београда Јасна Димитријевић каже да је за лето планирано више културно-забавних манифестација.

"Радићемо на томе да део ове обале има туристичку намену, да буде боља сигнализација и да све буде чистије и лепше", рекла је Димитријевић.

Прве наутичке госте у сезони, по традицији, дочекујемо са погачом и сољу, уз брас музику.

"Не могу да дочекам да кренем у обилазак вашег града. Дан је прелеп и приређена нам је топла добродошлица", коментарише британски туриста.

Пораст броја наутичких туриста обавезује надлежне да побољшају квалитет услуга на овом делу обале. Из Скупштине града најављују постављање жичаре која би туристе превозила од Пристаништа до Косанчићевог венца.

Туристичка организација Београда поклонила је британским туристима комплет пропагандног материјала о Београду, после чега су они кренули у обилазак престонице Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи