Ђилас: Немам податке да је Газела критично

Ако је ситуација на Газели критична, одговорност за то сносе "Путеви Србије", а директор тог предузећа треба да поднесе оставку, сматра градоначелник Београда Драган Ђилас.

Предузеће "Путеви Србије" треба да сносе одговорност уколико је ситуација на Газели критична, а директор тог предузећа треба да поднесе оставку, изјавио је градоначелник Београда Драган Ђилас за Радио-телевизију Србије.

Ђилас је поновио да би најбоље било прво санирати Газелу, а да када буде завршен мост на Ади, почне њена реконструкција.

"Немам податке да је Газела у критичном стању. Ако је заиста у критичном стању, и због тога мора одмах да се ради на овај начин, нека неко сноси одговорност што је доведена у такво стање. А одговорност треба да сносе Путеви Србије који су је одржавали. Што значи да прво директор треба да поднесе оставку на функцију коју обавља", сматра Ђилас и додаје да се после може кренути у "хитну реконструкцију".

"Мислим да је неозбиљно да се улази у овакву реконструкцију, а да не постоје сви услови за то", рекао је Ђилас и додао да ће сутра бити одржан састанак са радном група Министарства за инфраструкутуру.

Ђилас је рекао да ће град Београд дати сагласност када се види студија коју треба да уради извођач радова.

"Она треба да каже шта се дешава у другим деловима Београда, где ће неки радови на Газели имати последице по саобраћај. Оно што је додатни проблем, што та студија треба да садржи, је да од Нове године, због изградње моста на Ади и петље преко железничке пруге, ће или бити потпуно обустављен саобраћај или знатно отежан", рекао је Ђилас.

"Увек може да се ради без сагласности града Београда, а онда онај ко је спреман да ради тако нешто нек предузме одговорност", навео је градоначелник Београда Драган Ђилас.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи