Почиње квиз "Кликни безбедно"

Наградни онлајн квиз "Кликни безбедно", намењен ученицима основних школа у Србији, почиње 22. марта. Циљ квиза учење правила безбедног понашања на Интернету.

Министарство за телекомуникације и информационо друштво најавило је да ће 22. марта почети наградни онлајн квиз "Кликни безбедно", намењен ученицима основних школа у Србији који ће на тај начин научити основна правила безбедног понашања на Интернету.

На крају сваке седмице деле се награде, а да би једна школа освојила лап-топ или пројектор неопходно је да има најбољи резултат, односно највећи број остварених бодова у односу на друге основне школе.

Број остварених бодова подељен бројем ученика, који су решили квиз, представља резултат који једна школа оствари у току наградне недеље.

Министарка за телекомуникације и информационо друштво Јасна Матић објаснила је да су сва питања, која се заокружују, добијена методом случајног узорка.

"Понуђени одговори су, такође, одабрани методом случајног узорка, тако да се не може десити да се два пута понови иста комбинација питања и одговора", истакла је Матићева.

Према њеним речима, читав пројекат се одвија уз помоћ телекомуникационих оператора Телекома, Теленора и Вип-а, као и уз подршку ПТТ Србије, који ће до краја недеље послати разгледнице са обавештењима о детаљима и пропозицијама квиза на све основне школе у Србији.

"У разгледницама ћемо замолити директоре школа да разредне старешине у свим одељењима прочитају нашу поруку и позову децу да учествују у квизу", рекла је она и додала да је циљ да се што већи број деце анимира и научи правила безбедног понашања на Интернету.

Информисаност о безбедности на Интернету

Матићевa је додала да ће у оквиру ове акције поделити 15 лап-топова и пројектора, а да се сличне активности планирају и за следећу школску годину.

Према њеним речима, овогодишња кампања "Кликни безбедно" има две компоненте од којих се једна директно односи на децу, док је друга усмерена на рад са педагошким и психолошким службама, као и саветима родитеља основних школа за које се одржавају семинари.

"Стручни семинари су почели 9. марта у Београду, а наставиће се широм Србије, и сви заинетересовани су у прилици да стичу знања и добијају савете о томе шта је оно што на Интернету увек треба да раде њихова деца и шта је оно што никад не треба радити да би се сачувала безбедност", истакла је министарка.

Велики број школа је заинтересован за ову тематику, јер је то актуелна тема којој мора да се посвети пажња и управо зато је неопходно да се ниво информисаности подигне на још виши ниво, додала је Матићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи