Тијанић тужио посланика Маркићевића

Због неистина, увреда, клевета, лажних оптужби и злоупотребе јавне речи, Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, овластио је познату адвокатску канцеларију, да поднесе кривичну тужбу и покрене парницу против посланика Мирослава Маркићевића.

Генерални директор РТС-а Александар Тијанић овластио је познату адвокатску канцеларију, да поднесе кривичну тужбу и покрене парницу против посланика Мирослава Маркићевића, због неистина, увреда, клевета, лажних оптужби и злоупотребе јавне речи.

Од Маркићевића, пасионираног борца против крађа и крадуцкања, детета разведених родитеља како се самопредставио Скупштини, тражим да покаже елементарну грађанску кураж, одрекне се посланичког имунитета и на суду докаже све што је, злоупотребљавајући скупштинску говорницу, изговорио на мој рачун, каже Тијанић.

"Ако се не одрекне имунитета, цела српска јавност схватиће то као признање Маркићевића да је обичан Воденичарски Дрекавац, врста одомаћеног вампира који страши сељане чим на Србију падне мрак", наводи генерални директор РТС-а.

Са искреном надом да ће казна позитивно утицати на будуће понашање високог лидера Нове Србије, целокупну досуђену одштету уплатићу у хуманитарне сврхе, наводи Тијанић. 

"Прво, за легализацију недовршене Кардио-клинике на планини изнад Чачка. Затим, за помоћ истрази око утврђивања идентитета високопозициониране особе којој је мафија са наплатних рампи носила новац. Кажу, у великој торби. Остатак је намењен за помоћ неправедно оптуженима (хм) у милионским махинацијама приликом куповине старих возова. Налажем да се део новца уложи у одбрану криваца око поштеног (хм,хм) стомилионског асфалтирања путева. Двадесет процената да се одмах уплати глумцу Ланету Гутовићу, бесмртном Шојићу, јер обојица знамо по којем политичару је креирао тај лик. Последњи део одштете депонујем тужилаштву за помоћ у свим предстојећим истрагама око корупције и лоповлука, за сада, покривених имунитетом, странком или дречећом бригом за народ".

Поред тужби, Тијанић наводи да ће на основу скупштинског записника, против Маркићевића, поднети пријаву Савету за српски језик будући да посланик српске Скупштине, ако је примио хришћанство, не сме да каже "просвећени владика" већ "преосвећени владика", ваља да зна да се владика не зове „Порфилије" већ Порфирије те да се не снижава "етнички" већ етички ниво.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи