Сајам образовања у Београду

"Шта ћеш ти да студираш", назив је Сајма образовања у Београду, који би требало да помогне матурантима при одабиру факултета. Већина средњошколаца у Србији наставља школовање и веома им значи добар савет, после којег лакше бирају занимање.

На Сајму образовања који је почео У Београду, будућим бруцошима програме факултета представљају студенти, сарадници у настави и науци.

Средњошколци се тако упознају са условима студирања по Болоњској декларацији, а дипломци са условима наставка школовања на мастер студијама.

Милица Ђорђевић из Врања каже да би волела да студира медицину јер је то највише привлачи.

"Ја сам на рачунарској техници и информатици. Како је то веома распрострањено на разним универзитетима, мислим да бих могла да нађем мастер студије", каже Ивана Маринковић са ЕТФ-а.

Истраживач у науци Ђорђе Вељовић са Технолошко-металуршког факултета наводи велики избор атрактивних смерова, прилагођавање савременом болоњском студирању, а затим и налажење посла.

На Сајму се представља више од 80 високошколских институција из земље и иностранства.

Овогодишњи почасни гост је Канада, која у први план стваља размену студената и професора, и научна истраживања.

"Билатералне везе Канаде у овом региону засноване су на везама међу људима. Више од 300.000 Канађана има корене у региону Западног Балкана", рекао је Џон Морисон, амбасадор Канаде у Србији.

Покровитељи Сајма су Министартво просвете, Град Београд и Фондација принца Александра Карађорђевића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи