Хуманост буди наду

Мирославу Пантовићу из Панчева коме су због стреса отказала оба бубрега неопходна је трансплантација. Породични пријатељ одлучио да му поклони бубрег.

Када је изненада остао је без оца, Мирославу Пантовићу из Панчева су због стреса отказала оба бубрега. Од тада Мирослав три пута недељно одлази на дијализу и нада се трансплатацији, јер је то једини начин да се излечи и да настави нормалан живот.

Мирославу је губитком оца прекинуто детињство. Са 12 година започео је борбу за живот која још увек траје.

Самохрана мајка је желела да му да свој бубрег, али је приликом провере на ВМА типизацијом утврђено да би њен бубрег Мирослављев организам сигурно одабацио.  

Бошко Оравац не може да гледа како се син његовог покојног пријатеља мучи и одлучио је да му помогне на једини могући начин, да му поклони свој бубрег.

У панчевачкој болници Бошко ће обавити све неопходне прегледе и тек након тога биће упућен на типизацију ткива.

Др Стеван Ђурић, шеф дијализе у панчевачкој болници каже да ако се утврди да одговара као донор, онда њега преузима Клинички центар или ВМА и наставиће се даља обрада да би се извршила трансплантација бубрега.

И док чека повољне резултате, Мирослав се радује сваком новом дану. Није му тешко да повремено ради код другара у пицерији јер, како каже, мора од нечега да се живи.

У Панчеву у последњих десет година захваљујући успешно обављеној трансплантацији органа, 15 људи је након болести наставило нормално да живи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи