Одговор РТС-а на оптужбе ДХСС-а

Поводом захтева ДХСС-а за забрану СМС игара на Јавном медијском сервису, Колегијум РТС-а одговара да су све тврдње Батићеве странке нетачне.

У саопшењу Колегијума РТС-а наводи се да "драматични захтев ДХСС-а Влади Србије, да се хитно забране СМС игре на РТС-у због утврђених милионских злоупотреба, не садржи ниједну истиниту тврдњу".

Странка коју води бивши министар правде, адвокат и посланик Владан Батић тврди да се СМС игре на РТС-у емитују и даље, те да Народна лутрија Србије организује ову СМС коцку чиме се пљачкају грађани Србије, пише у саопштењу. 

"Ништа од наведеног није тачно. Једина СМС игра на РТС-у завршила се средином прошлог месеца. Нетачно је и име Лутрије. Дакле, не Народна лутрија Србије већ Државна лутрија Србије. Ни организатор (ДЛС), ни емитер (РТС) нису пљачкали грађане Србије, већ је сврха игре била промоција домаћег аутомобила, а део заједничког прихода уплаћен је у добротворне сврхе."

Колегијум РТС-а наводи да ДХСС истим саопшењем, практично, доводи у везу са Јавним сервисом Србије четрнаест особа приведених због сумње да су преварама на СМС играма „зарадили најмање три милиона евра".

"До сада познате чињенице указују да ниједан радник РТС-а није приведен, нити означен као члан криминалне групе осумњичене да је високотехнолошким криминалом упадала у СМС игре, претпоставља се на готово свим телевизијима. За разлику од ДХСС-а сматрамо - ако су СМС игре пљачка грађана, упркос чињеници да их закон дозвољава, такве игре би онда требало забранити и на јавним сервисима али и на свим комерцијалним телевизијама", истиче се у саопштењу.

"Политичка странка посланика Батића овим саопштењем практично тражи да се тзв. пљачкање грађана на РТС-у, који је, понављамо, био само емитер, заустави, али да се настави на осталим комерцијалним телевизијама". И даље:

"Питамо се да ли ДХСС брани интересе грађана или тражи монополистичко право на СМС игре за једну комерцијалну телевизију?

На крају, шта је за сваког добронамерног грађанина неспорно.

РТС није организатор СМС игара. РТС није власник софтвера ни хардвера ових игара. Игре су организоване стриктно по важећим законима. РТС данас не емитује нити убудуће има у плану емитовање сличних игара. Ниједан радник РТС-а, колико се зна, није обухваћен досадашњом истрагом. Где је онда та кривица РТС-а толико пута истакнута у саопштењу странке Владана Батића?", истиче Колегијум РТС-а.

"Бивши министар правде морао би да разликује чињенице од неистина и клевета. Или да нађе доброг адвоката. Има различитих министара правде, али чињенице увек остају непомерљиве".

Надамо се да ће истрага српске полиције разоткрити целу мрежу организоване криминалне групе и тиме показати колико је злонамерно на било који начин везивати њихову делатност са РТС-ом у безуспешном покушају да се наруши поверење милиона грађана у њихов јавни сервис, наводи се у саопштењу Колегијума РТС-а.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи