Припадници МУП-а у атрактивној вежби на Макишу приказали своје способности; Вучић: Сваки педаљ наше земље мора да буде безбедан

Српска полиција обележава свој Дан, а тим поводом на Макишу je одржана централна церемонија и приказ способности посебних јединица МУП-а. Председник Србије Александар Вучић је поручио да сваки педаљ наше земље мора да буде безбедан за сваког грађанина Републике Србије. Уручене медаље припадницима МУП-а.

Припадници МУП-а у атрактивној вежби на Макишу приказали своје способности; Вучић: Сваки педаљ наше земље мора да буде безбедан Припадници МУП-а у атрактивној вежби на Макишу приказали своје способности; Вучић: Сваки педаљ наше земље мора да буде безбедан

Српска полиција обележава свој Дан у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија, на Духове, одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.

Централна свечаност поводом Дана МУП-а и Дана полиције одржана је на Макишу, а присуствовали су јој и председник Србије Александар Вучић, премијер Милош Вучевић и министри у Влади Србије.

Министар полиције Ивица Дачић позвао је током разговора за РТС грађане да са децом доћу данас на Макиш и присуствују приказу способности полиције. Истакао је да је полиција ту да чува ред и мир и безбедност грађана и да народ треба да је осећа својом.

Дачић је затим положио ловоров венац на спомен-обележје полицијским службеницима који су дали живот чувајући безбедност грађана.

"Наша је обавеза да се њихова жртва не заборави, јер самим тим дајемо пример за будуће генерације да је полиција ту да заштити народ, грађане и да ће уложити све за безбеднију садашњост и будућност грађана Србије“, истакао је Дачић испред спомен-обележја на Новом Београду.

Званичници МУП положили су венце на још неколико локација у Београду и Ваљеву.

Помоћник директора полиције и начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић и командант Жандармерије Саша Косовић положили су венац на спомен-обележје на Чукур чесми.

Венац на спомен-плочу првом министру полиције, војводи Јакову Ненадовићу, у Улици кнеза Милоша, положили су помоћник директора полиције - начелник УКП Нинослав Цмолић и в. д. помоћника министра - начелника СИКТ Милан Жижовић. Такође, на Новом гробљу, помоћник директора полиције Дејан Луковић положио је венац на споменик жандарму Ивку Прокићу.

Венац на спомен-обележје - меморијални зид у Палати Србија положили су помоћник директора полиције Драган Васиљевић и командант САЈ-а Спасоје Вулевић.

петак, 28. јун 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару