У Крушевцу поплављено 300 кућа

Поплављено 1.100 хектара обрадивог земљишта, оштећено око 300 кућа и активирано 21 клизиште на територији Крушевца. Штета још не може да се процени. И у Тамнави куће и усеви под водом, а појавила се и жутица.

На територији Крушевца поплављено је 1.100 хектара обрадивог земљишта, оштећено је око 300 кућа и активирано је 21 клизиште, а за отклањање последица клизишта потребно је око 300 милиона динара.

Према подацима Штаба за ванредне ситуације Крушевца, за хитну помоћ угроженим подручјима неопходно је око четири милиона динара, а за санацију штете потребно је око 11 милиона динара.

За уређивање обале Рибарске реке у дужини од шест километара биће потребно око 20 милиона динара, док је за поправку регионалног пута Крушевац - Ниш, у Каонику, где је вода однела 25 метара потпорног зида, око три милиона динара издвојило предузеће Путеви Србије.

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП Србије Предраг Марић је у Крушевцу посетио поплављена подручја како би се са локалним властима договорио како да се предупреде нови проблеми током најављеног периода лошег времена.

По Марићевим речима, штета се у овом моменту прецизно не може утврдити, што показује и пример Зајечара где се вода још из кућа није сасвим повукла.

"Очекујемо да ће Влада изаћи у јавност са оквирном информацијом о висини штете настале у поплавама, а премијер Цветковић је већ најавио да је ово почетак помоћи угроженим подручјима", рекао је начелник Сектора за ванредне ситуације.

Марић је одбио да коментарише оптужбе градоначелника Зајечара, Бошка Ничића, да је помоћ Зајечару са републичког нивоа каснила неколико дана, рекавши да се он "том врстом коментара не бави".

"Мени је важно да је Сектор за ванредне ситуације у Зајечару урадио одличан посао, да нико није погинуо, нико није повређен, и да су људи били у води практично по 24 сата дневно спасавајући људе. То је мој посао и то могу да вам кажем", нагласио је Марић.

Градоначелник Крушевца Десимир Павловић рекао је да је локална самоуправа благовремено реаговала и успела да у великој мери заштити имовину, инфраструктуру и грађане и најавио да ће град одмах започети санацију Рибарске реке која је начинила највише штете у поплавном таласу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи