Србија фактор безбедности

Адмирал Мајк Мален у разговору са начелником Војске Србије Милојем Милетићем у Пентагону каже да Србију види као водећу земљу у региону и незаобилазног фактора безбедности.

Начелник Здруженог Генералштаба Оружаних снага САД адмирал Мајк Мален изјавио је у разговору са начелником Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковником Милојем Милетићем, да Србију види као водећу земљу у региону и незаобилазног фактора безбедности.

Мален је, током разговора у Пентагону, истакао је да је упознат са реформом Војске Србије и да даје пуну подршку том процесу, објављено је на интернет страници Војске Србије.

Према његовим речима, оружане снаге САД ће и у наредном периоду наставити да пружају подршку Војсци Србије у процесу сарадње у оквиру програма Парнерство за мир.

Милетић је у Пентагону разговорао са Маленом и са шефом Бироа националне гарде САД генералом Крегом Мекинлијем.

Начелник Генералштаба Војске Србије упознао је саговорнике са током реформе наших оружаних снага, а било је речи и о безбедносној ситуацији у региону, посебно на Косову и Метохији и копненој зони безбедности.

Милетић је указао на позитивне ефекте посете Националној гарди Охаја и трилатералним разговорима који су вођени са командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Грегори Вејтом и начелником Генералштаба Оружаних снага Мађарске генералом Ласлом Томболом.

Начелник Генералштаба Војске Србије је, у петодневној посети, предводио делегацију наших оружаних снага, током које су размотрене могућности продубљивања војне сардње са САД.

Посета делегације Војске Србије оружаним снагама САД преставља континуитет посете који је крајем новембра прошле године имао министар одбране Драган Шутановац и када су покренута многа питања унапређења те сарадње", изјавио је Милетић раније агенцији Танјуг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи