"Политика" у хуманој акцији

После РТС-а, националној кампањи Министарства здравља Продужи живот, прикључио се и лист "Политика". Неопходна подршка медија како би ова година била кључна за развој трансплантације у Србији, поручује министар здравља.

Потписивањем меморандума о разумевању, националној кампањи Продужи живот, прикључио се и лист "Политика". Убудуће ће најмање једном недељно објављивати текстове о свим питањима која прате трансплантацију.

"Ја сам гледајући РТС недељом, Дневник, желео да "Политика" има нешто слично што има РТС, јер мислим да је то ужасно важна прича, ужасно добра прича, и "Политика" укључујући се у целу ову причу, ради нешто што је у општем интересу, што је опште добро", каже главни и одговорни уредник oвог листа Драган Бујошевић.

Србија је почела припреме и преговоре за укључивање у Еуротрансплант, већ су усвојени неопходни закони. 

Како би ово била кључна година за развој програма трансплантације, неопходна је и подршка медија, пре свега оних, који су најгледанији и најчитанији, поручује министар здравља Томица Милосављевић.

"Ми треба да створимо такву климу да је то потпуно природно, нормално, да није страшно, и да после смрти органи не требају и да је онда боље да остану некоме коме ће продужити живот", каже Милосављевић.

Све информације о завештању органа и трансплантацији можете добити на бесплатан број телефона 0800-111-800.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи