Радашин помаже МУП-у

Снимање четвртог серијала серије "Село гори, а баба се чешља", улази у завршну фазу. Део екипе, која тренутно снима у Митровом пољу и на Гочу, обишао је потпредседник Владе Ивица Дачић.

Снимање четвртог серијала Село гори, а баба се чешља улази у завршну фазу. Екранизована прича о савременом српском селу, коју на РТС-у прати више од три и по милиона гледалаца, међу најдугорочнијим је серијама које су икада код нас реализоване. У њеном стварању учествовало је око 600 глумаца и сарадника.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић присуствовао је снимању једне епизоде четвртог серијала на Гочу, где му је, у знак захвалности полицији на помоћи при снимању серије, глумац и продуцент Радош Бајић предао аутомобил - донацију за потребе Полицијске станице Трстеник.

Захваљујући се на поклону, Дачић је рекао да је Министарству унутрашњих послова задовољство што може да пружи помоћ у снимању серије, у којој српско село и сељак нису приказани са подсмехом, иронијом и ниподаштавањем, као у многим другим случајевима.

"Свако од нас има неко своје село. Надам се да она никада више неће горети и да политичари неће да се чешљају док село гори, него да помажу да се такве ствари више никад не десе", рекао је Дачић.

"Рачунајте на нас да ћемо вам увек помоћи да урадите оно по чему ће народ ову серију памтити много дуже него што ће бити дужина емитовања ових епизода", додао је министар.

У току је снимање последњег циклуса четвртог серијала серије Село гори, а баба се чешља.

Филмска екипа иза себе има 500 дана снимања, а око себе мештане Кукљина, Медвеђе и Богдања, села које "глуме" виртуелни Петловац, а који су увек спремни да помогну.

Серија рекордне гледаности

Радош Бајић је изјавио да је гледаност серије забележила и Комисија за медије Европске уније, јер је у питању незапамћена гледаност, не само играног, него свих осталих програма.

"Сваке суботе преко три и по милиона држављана Србије гледа наше нове епизоде. Према уделу у гледаности, последња епизода имала је рејтинг седам. То значи да су, од укупно укључених стотину телевизора, гледаоци на 70 пратили нове мештане Петловца, а преосталих 50 програма, колико је на располагању нашим гледаоцима, 'делило' је осталих 30 одсто", рекао је Бајић.

Људи се идентификују са ликовима, често и затраже помоћ од екипе која има скоро 600 људи, навео је Бајић и оценио да зато пројекат Село гори, а баба се чешља представља велику друштвену одговорност према публици и културно-социјалном миљеу Србије.

Бајић је додао да је одлучио да, у име екипе, у знак захвалности полицијским управама у Крушевцу, Краљеву и Крагујевцу, поклони аутомобил "голф 5", кад је видео акцију у којој су полицајци "аутомобилом који на Бубањ Потоку не би могао да добије ни 300 евра" учествовали у пресецању ланца трговине наркотицима.

Бајић се, у име екипе захвалио и зато што, због потреба снимања, често мора да се заустави саобраћај на локалним и регионалним путевима, уз потпуно разумевање представника полиције.

Аутомобил је довезао глумац Ненад Окановић, популарни "син Драган", а сету је поред великог броја новинара, сниматеља, фоторепортера и обезбеђења присуствовао и највећи број ангажованих главних глумаца.

Том приликом, глумица Љиљана Стјепановић рекла је да "Радош пише истину о овоме народу и да народ воли да се препозна, без обзира на то колико, по некад, тешко пада".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи