Модернизацијом полиције брже до ЕУ

Министарство унутрашњих послова Србије спремно да реформом својих стручних служби убрза пут у Европску унију, истакао министар Дачић. Србији потребна модерна и добро организована полиција, рекао министар.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да је то министарство спремно да кроз реформу својих стручних служби убрза пут Србије у Европску унију.

Отварајући у Палати Србија семинар о унапређењу рада тог министарства Дачић је нагласио да је Србији потребна модерна и добро организована полиција.

"Нема модерне и добро организоване полиције без модерне кадровске службе", рекао је Дачић учесницима семинара "Представљање модерног концепта управљања људским ресурсима".

Министар је истакао да управљање људским ресурсима представља нови концепт управљања запосленима у организацији и да тај концепт подразумева реформу кадровске службе старог типа у модерну службу која ће бити у стању да одговори на изазове 21. века.

Према његовим речима, Управа за људске ресурсе уочила је потребу за сопственим реформисањем и то преточила у предлог пројекта "Евалуација система управљања људским ресурсима", са којим је конкурисала за помоћ Норвешке.

"Циљ овог пројекта јесте стварање полазне основе за изградњу модерног и одрживог система људских ресурса, при чему би се руководили најбољим искуствима примењеним у земљама ЕУ", рекао је Дачић.

Дачић је рекао да је Министарство препознало капацитет и потенцијал којим Управа за људске ресурсе располаже и да је спремно да у пуној мери подржи реализацију пројекта који данас званично почиње.

"Такође, свесни смо да нема модерне и добро организоване полиције без модерне и добро организоване кадровске подршке", закључио је Дачић.

Полиција у складу са стндардима ЕУ

Експерт ЕУ и ОЕБС иницијативе подршке побољшању у државној управи и менаџменту Франциско Кардона је рекао да је ова реформа од великог значаја посебно што је Србија предала кандидатуру за чланство у ЕУ.

Кардона је указао да је, да би полиција била демократска, потребно да се води принципима легалитета, политичке неутралности, непристрасности и да има висок степен интегритета и ефикасности и додао да је то циљ реформе полиције једне демократске земље која жели да постане чланица ЕУ.

Организовањем овог семинара МУП, у сарадњи са ОЕБС-ом, започиње реализацију пројекта "Евалуација управљања људским ресурсима" који финансира Норвешка.

Семинару присуствују домаћи и страни експерти који ће изнети ставове о организацији менаџмента људских ресурса у систему усавршавање и напредовања полицијских службеника у складу са стандардима ЕУ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи