Водостаји расту

Водостаји на Дунаву, Тиси, Колубари, Млави, Пеку и Тимоку су у порасту, а на Сави у стагнацији. Из Зајечара евакуисано још 10 особа. На подручју Крушевца раде клизишта. Штета од поплаве велика.

Због обилних падавина, водостаји на Дунаву, Млави, Пеку, Тиси и Тимоку су у умереном порасту, док се на Колубари очекује већи пораст нивоа воде.

Из подручја у општини Зајечар, угроженоg поплавама ноћас је евакуисано још десет особа. Водостаји  Црног и Белог Тимока и даље расту.

У насељу Трнавац, припадници Сектора МУП-а за заштиту и спасавање су црпели воду, јер је насип у том делу попустио. Од јуче се црпи вода и у насељу Изворски пут.

Без обзира на нове падавине, ситуација у зајечарском округу се враћа у нормалу, каже начелник сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић.

Киша која је у лесковачком крају непрекидно падала више од 10 сати, изазвала је поплаве у селима Прибој и Печењевце. Под водом је тридесетак кућа и стотину хектара њива.

Од 55 регистрованих старих клизишта на подручју Крушевца, поплаве су активирале 14, а прорадила су и два нова. Угрожени су углавном путеви и електроводови.

Поплављено је око 1.100 хектара обрадивог земљишта.

Процењује се да ће само за хитну санацију штете у овом подручју бити потребно између два и четири милиона динара, док се за процену штете на усевима мора сачекати да се вода повуче.

Због изливања Јужне Мораве и локалних водотокова оштећено је и више локалних путева, а загађени су и сеоски бунари, па се људи водом и даље снабдевају из цистерни.

Проблеми и за Пожегу. Због ноћашње кише и топљења снега на брдима излила се вода из канала и поточића у делу града око пољопривредне школе у којој је прекинута настава. Поново су поплављене њиве у пожешким селима, а ниво Моравице и Скрапежа је у порасту.

У порасту  је и ниво Саве, али се сутра очекује стагнација. Због велике кише прошле ноћи, вода прави проблеме Београду и Ваљеву.

У Београду, у општини Палилула, на неколико места се црпи вода, док је у Ваљеву у неким приградским насељима дошло до изливања подземних вода", рекао је Предраг Марић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи