Читај ми!

Кисић: Девојчица која је била заточена у стану добро, покренут поступак за лишавање родитељског права

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Kисић рекла је да је осмогодишња девојчица са Звездаре коју је отац држао заточену у стану доброг здравственог стања, да је и даље у Дечјој клиници у Тиршовој, а да је покренут поступак код надлежних за лишавање права оба родитеља.

"Осмех се вратио на њено лице, она је још увек смештена у Тиршовој и физички напредује сваког дана. Биће потребан дужи временски период и психолошка подршка за опоравак. Имамо план за њен опоравак", рекла је Kисић у Скупштини Србије.

Навела је да је код надлежних покренут поступак за лишавање права оба родитеља.

"Не кажем да нема пропуста, да нема појединаца који нису радили свој посао како треба и они и те како треба да сносе последице својих поступака. Чињеница је да је у овом конкретном случају Центар за социјални рад направио такву врсту процене где се апсолутно види да је сагласан са мишљењем да родитељима треба одузети родитељско право", рекла је Дарија Кисић.

Осмогодишња девојчица је пронађена у стану у Миријеву 27. марта у којем је била заточена више година. Полиција је девојчицу нашла у веома тешком стању, а хитна помоћ ју је збринула у надлежну институцију. Њен отац је ухапшен дан касније, након потраге, због сумње да је ћерку држао заточену у стану и за насиље над партнерком.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво