Студенти из Јагодине отпутовали у Беч

Са београдског аеродрома у Беч је отпутовало 230 студената из Јагодине, који имају просек студија преко осам. Предност у избору студенти који нису били у иностранству и нису путовали авионом.

У организацији града Јагодине, у тродневну посету Бечу, отпутовало је са београдског аеродрома, 230 студената и 22 преставника политичког и привредног живота града.

Реч је о најбољим студентима из Јагодине, са просеком оцена изнад осам, који студирају на Педагошком, Медицинском, Правном, Техничком, Филозофском факултету Универзитета у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу. Са њима је и градоначелник Драган Марковић-Палма.

Од укидања виза Србији, 19. децембра, ово је друго велико путовање Јагодинаца у Аустрију. Одмах после укидања виза, у Беч је ишло 125 пољопривредника.

"Ово је награда за добро учење. Наша је обавеза да помажемо младима, и то чинимо од доласка на власт, преко 1.000 стдената и ђака прима стипендије, ђаци који путују имају бесплатне аутобуске карте, ученике и студенте шаљемо бесплатно на летовања и зимовања", рекао је Марковић.

Градоначелник Јагодине је обећао и да ће град "студентима са највишим оценама увести програм који ће их, кроз економску помоћ, стимулисати да остану најбољи".

Студенти ће, током боравка у Бечу, од 21. до 23. фебруара, посетити неколико факултета, библиотеку, државни парламент Аустрије, бројне културне и историјске знаменитости. Од града су добили и џепарац.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи