Бесплатна карта за бољи културни доживљај

Одлазак на концерт, позоришну или филмску премијеру увек је посебан када се иде са поклоњеном картом. Циљ дародавца увек исти - привлачење публике.

Посебна је драж када се на концерт, позоришну или филмску премијеру иде са поклоњеном картом. Слушаоци и гледаоци добијају их понекад посредством радио и телевизијских станица, новинари да би извештавали, личности из јавног живота да би догађај имао одлике спектакла. Циљ дародавца је увек исти - привлачење публике.

Традиција бесплатних карата је дуга готово колико и историја културних догађаја, а у светским метрополама у времену кризе та врста поклона, као средство пропаганде, доживљава нови процват.

Жељко Јовановић, уметнички директор Позоришта на Теразијама каже да су такве карте нека врста улагања и повратног ефекта јер ће се публика следећи пут вратити сама.

"На концертима за које су карте биле бесплатне дешавало се да карте на благајнама буквално плану и то је једна дивна публика којој је потребан догађај", каже Бојан Суђић, уметнички директор Музичке продукције РТС-а.

Невена Радуловић, из дистрибутерске куће "Tuck" каже да свако воли када нешто добије, као и да су такве карте увек саставни део маркетинга.

Није све само пропагандни трик већ плод жеље да се изађе у сурет публици јер минимална потрошачка корпа за задовољавање културних потреба лако однесе трећину просечне плате. А и за поклоњену улазницу дародавац углавном плаћа ПДВ.

И почасне односно тзв ВИП улазнице иако су део протокола утичу на придобијање шире публике јер присуство познатих догађај још више чини спектаклом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи