У једном дану изгубили све

Породица Дмитров из Ботоша код Зрењанина изгубила је у пожару, за само неколико минута, кућу и све што је до тада стекла. Тренутно, брачни пар Дмитров са децом живи у помоћним просторијама у једном ботошком дворишту.

За само неколико минута петочлана породица Дмитров из Ботоша код Зрењанина остала је без ичега, када им је у пожару изгорела кућа са свим покућством. Узрок несреће је рупа на зиду димњака и жар који је запалио греде.

На срећу, у том тренутку четворогодишњи Дарко и двоипогодишња Тијана са мамом Естер нису били код куће.

Естер Дмитров је домаћица, а њен супруг Александар одржава машине у приватном ботошком млину. Пре две године подигли су кредит од 3.000 евра и реновирали кућу. Александрова месечна плата је око 18.000 динара, и то је сав новац који породица добија.

"Рате за враћање кредита стижу редовно, а ни овако немамо довољно", рекао је тридесетогодишњи Александар и додао је да се труде да деци ништа не недостаје ничега, али не знају како ће даље.

Све што су Естер и Александар створили за пет година брака нестало је за неколико минута. Са њима и њихово двоје деце живела је и Александрова мајка Марија, која се после пожара привремено сместила код рођака.

Грађанска иницијатива

Тренутно, породица Дмитров живи у помоћним просторијама у једном ботошком дворишту. Без купатила, тоалета и у врло скромним условима. Деца су мала и родитељи се труде да им у скученом простору обезбеде колико-толико пристојан живот. Ипак, губитак дома њима је најтеже пао.

"Стално плачу када пролазимо овом улицом и траже да се вратимо кући. Не знамо како да им објаснимо да куће више нема", нагласила је Естер.

Група хуманитараца "Грађанска иницијатива" из Зрењанина одмах након пожара упутила је храну, обућу и одећу породици Дмитров. Покушавају да прикупе довољно новца и омогуће Дмитровима да поново створе дом.

"Чинимо све што можемо, али нам је потребна помоћ шире заједнице. Реч је о несрећи чије последице трпе и мала деца. Да би ова породица поново добила кров над главом потребно је релативно мало. Молимо свакога ко има срца и душе да заједно помогнемо овој породици."

У Ботошу, недалеко од Зрењанина, има много празних кућа. Цена једног имања са окућницом је између 8.000 и 10.000 евра. То је за некога мало, док је за Дмитрове недостижан сан.

Динарски рачун
Piraeus bank AD Beograd, 125-0000001777612-32
Шифра плаћања: 188
Сврха уплате: Донација
Прималац: Александар Дмитров, Ботош, ул. Рашков Ђуре 27.

Девизни рачун

Intermediary bank: Deutsche bank AG, SWIFT code: DEUTDEFF
Account with institution: Piraeus bank AD Beograd, SWIFT code: PIRBRSBG
Beneficiary customer - Name: Aleksandar Dmitrov, Raškov Djure 27
IBAN: RS35125315050000030664

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи