Грачаница прозор у свет

Мештанима села Брњица крај Приштине неопходна помоћ у асфалтрирању пута којим иду до Грачанице из које се снабдевају и која за њих представља прозор у свет. На пролеће планирана градња обданишта за малишане.

У Брњици крај Приштине живи неколико стотина Срба. И поред оних који су због небезбедности отишли, већина мештана одлучила је да остане.

У Брњици има доста младих, а радује и вест да ће за малишане ускоро бити изграђено и обданиште.

Срби из Брњице, већ годинама су принуђени да заобилазе Приштину иако су од ње удаљени само три километра.

Из села излазе споредним макадамским путем који води крај Газиместана. Пут дужи али, кажу, сигурнији.

Драган Милићевић мештанин овог села каже да им је веома битно да због безбедности буде изграђен пут до Грачанице. 

"Жеља нас мештана је да нам држава изађе у сусрет и да нам асфалтира пут којим идемо ка Грачаници, ради безбедности", рекао је Милићевић

У Грачаници се снабдевају и она им је, кажу, прозор у свет.

Обданиште за малишане 

Светлана Савић наводи да је поносна на земљу коју обрађује јер је то земља на којој се водила Косовска битка.

"Село броји 150 кућа али зато имамо 500 хектара земље. Земља коју обрађујемо је земља на којој се водила Косовска битка . Поносни смо на нашу прошлост и на нашу будућност јер смо ми чувари српства на КиМ", рекла је Савићева.

У Брњици је много младих, који се надају бољој перспективи. У Основној школи "Димитрије Прица" школу похађа стотинак ђака.

Директор Основне школе "Димитрије Прица" Радмила Милићевић наводи како школе раде у три смене.

"Школа ради у три смене, пре подне ради Основна школа а поподне истурена одељења средњих школа", истакла је Милићевићева.

На пролеће у Брњици почиње и градња обданишта.

Директорка обданишта "Ђурђевак" Добрила Јанковић каже да је вест о изградњи нове зграде велика подршка за грађане и децу.

"Вест да ће се изградити нова зграда за децу пуно је обрадовала све нас јер је то пре свега подршка грађанима који овде живе и помоћ деци која ће боравити у тој установи", истакла је директорка.

Обданиште у Брњици биће изграђено средствима Фонда за дијаспору и Министарства за Косово и Метохију. Завршетак радова планиран је до јесени.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи