"Рафали у каменолому" Зорана Пановића

Зоран Пановић представио је књигу под називом "Рафали у каменолому" у којој је сабрано две стотине колумни објављених у листу "Данас" од 2004. до 2009. године. Критичари оцењују да Пановићева књига даје целовит увид у медијску слику Србије.

У књизи Зорана Пановића под називом "Рафали у каменолому" сабрано је две стотине колумни објављених у листу "Данас" од 2004. до 2009. године. Критичари оцењују да Пановићеви текстови обједињени у књигу дају целовит увид у јединствену и заокружену медијску слику Србије.

Желећи да пронаже нит између садржаја емитованих на старим телевизорима прекривеним исхеклавним миљеима и оних на модерним плазма екранима аутор оштрог пера пронашао је, каже у сећању на детињство и родни крај Ужице.

"Стално сам посматрао како брдо једно нестаје и руши се у експлозијама. Тако ми је увек асоцијација била гледам телевизију и обиље звукова и чекићања. То ме је подсећало на каменоломе, посебно неко ко је био у војсци зна како изгледа када се опали рафал у каменолому", каже Зоран Пановић, уредник листа "Данас".

РТС је у књизи заступљен са готово трећином садржаја, каже писац са својим феноменима од Другог дневника до културног и серијског програма.

За емисију РТС-а "Жикина Шареница" Пановић каже да осликава целу Србију, а и самог аутора описао је у свом стилу.

Читаоци књиге моћи ће да сагледају кретања у политици, економији, музици, књижевности.

Пановићеви текстови, како оцењују критичари, никада нису хваљење, или куђење, већ озбиљна анализа узрока и последица медијске слике у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи