Додељене повеље за грађанску храброст

Министру рада и социјалне политике Србије Расиму Љајићу и главном уреднику дневног листа "Данас" Зорану Пановићу уручене "Повеље за грађанску храброст Драгољуб Стошић".

"Повеља за грађанску храброст Драгољуб Стошић" уручена је министру рада и социјалне политике Србије Расиму Љајићу и главном уреднику дневног листа "Данас" Зорану Пановићу. Награду додељује Унија синдиката и Кућа правде Стразбур.

"Повеља се додељује за одговорност за јавно изговорену и написану реч", навео je председник жирија Милован Јовановић.

Јовановић је рекао да је министар Љајић од 2000. године обављао "најтеже и најодговорније, најнепријатније и незахвалније послове у држави", и како је истакао, одолео изазовима које доносе моћ и власт.

Пановић је, по оцени жирија, награду заслужио као главни и одговорни уредник листа који је на професионалан и озбиљан начин објављивао оно што друге реакције нису смеле.

"Част ми је да награду која носи име човека који је свој живот посветио борби за радничка, синдикална и људска права, што је и мој идеал", рекао је Љајић.

Према Пановићевим речима награду је заслужила читава редакција у којој, као и у Србији, има пуно новинара храбријих од њега.

Повеља храбрости Драгољуб Стошић додељена је трећи пут, а претходни добитници новинар Предраг Сарапа за 2007. годину и председници Савета за борбу против корупције Верица Бараћ за 2008. годину.

Повеља носи име оснивача Уније синдиката који је преминуо 2007. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи