Како је Мркоњић помиловао новинара

Главни и одговорни уредник "Курира" Јовица Кртинић тврди да је министар Милутин Мркоњић ошамарио новинара тог листа. Мркоњић: "Само сам га помиловао". УНС тражи пријаву против министра.

Министар за инфраструктуру Србије Милутин Мркоњић негирао је тврдње редакције листа "Курир", према којима је по завршетку седнице Одбора за саобраћај и везе у Скупштини Србије министар ошамарио новинара тог листа Милана Лађевића.

У саопштењу редакције наводи се да је Мркоњић ошамарио Лађевића наочиглед присутних посланика и новинара и истиче да новинар "Курира" није дао повод министру за такав "бруталан гест", већ је покушао да од њега добије изјаву.

"Када га је, после шамарања, упитао због чега је то урадио, Мркоњић га је опсовао и одговорио му да је то због тога што наш колега, наводно, сплеткари против њега. Чак и да је то тачно, а није, министру Мркоњићу или било ком другом јавном раднику нико не даје право да песницама тражи сатисфакцију", наводи "Курир".

Редакција "Курира" очекује најоштрију осуду тог инцидента од свих којима је стало до слободног и неометаног рада новинара и најављује да ће наредних дана против Мркоњића предузети одговарајуће кораке пред правосудним органима.

Мркоњић: Благо сам га помиловао

Министар за инфраструктуру изјавио је да је изненађен саопштењем "Курира" о "наводном сукобу" са новинаром тог дневног листа.

Мркоњић је, у писаној изјави, објаснио да се дуго познаје са овим новинаром и да га је, приликом сусрета, "благо помиловао по глави" и обећао да ће му изјаву дати касније.

"Баш због стања у којем се налазе "Курир" и његов власник, према овом новинару и листу увек сам био добронамеран, као и овог пута, па ме чуди да неко покушава да ми то на овакав начин враћа", додаје Мркоњић.

"Ако је мој гест криво схваћен, спреман сам да се извиним. Међутим, понављам никакву лошу намеру нисам имао", закључио је Мркоњић.

УНС тражи пријаву против Мркоњића

Удружење новинара Србије захтева од Министарства унутрашњих послова Србије да хитно поднесе пријаву против министра за инфраструктуру због физичког напада на новинара.

Како се наводи у саопштењу, Мркоњић је ошамарио Лађевића у холу Дома народне скупштине, док је новинар разговарао са народним посланицима Игором Бећићем и Јоргованком Табаковић.

Према оцени УНС-а, испуњени су услови за примену измењеног Кривичног законика, којим је запрећена и казна затвора за напад на новинара док обавља свој задатак или ако је напад у вези са новинарским послом.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи