Ђачке униформе поново у моди

После две деценије у школама у Крагујевцу враћене ђачке униформе. Носе их прваци ОШ "21 октобар". Униформе су, захваљујући донацији родитеља, бесплатне.

У Крагујевцу, после две деценије, у школе су врећене школске униформе. Носе их прваци Основне школе "21 октобар".

Идеја је потекла од надлежних у локалној управи, прихватили су је запослени, подржали родитељи, а када су униформе биле готове, обрадовали су им се и ђаци. Униформе су, захваљујући донацији родитеља, бесплатне и у почетку ће их носити само прваци.

"Прави сам шмекер у овој одећи", "Много ми се допада", "Сви ће препознати да смо ђаци ове школе", коментари су ђака првака који не крију задовољство новом униформом.

Школску униформу добила је учитељица коју, како каже, радо носи.

"Све оно што учитељ преноси заједно са родитељима, то деца упијају и прихватају", каже Виолета Мартаћ, учитељица ОШ "21 октобар".

Школске униформе осмислио је тим аутора. Наставник ликовног, педагог и све уз помоћ учитељице и маме два ђака.

"Сви смо дали идеје како то може да изгледа. И деца су нам помогла и учествовала у томе", рекла је креатор униформе Тања Максимовић.

Да школске униформе не представљају корак назадм, већ их желе и радују им се ђаци, показују анкете спроведене у старијим разредима. Уважени су и васпитни аргументи.

"Желимо да истакнемо њихову припадност нашој школи и жељу да буду поносни што су ђаци ове школе", рекал је педагог Нина Бачанин.

Идеју су подржали чак и родитељи који нису волели да је носе када су били школарци.

"Биле су плаве у стилу радничких. А ове су униформе изузетно лепе", рекао је један од родитеља.

Са својим ђацима униформе ће носити и директор школе.

"Ред је да сви носимо униформе. То нису неке класичне, већ мдерне униформе и тунике", каже директор Зоран Ранитовић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи