Новосадски комуналци настављају штрајк

Радници новосадских јавно-комуналних предузећа најавили су радикалније протесте зато што нису успели ни данас одржани преговори представника синдиката и градских власти.

Штрајк запослених у новосадским јавно-комуналним предузећима биће настављен у нешто појачаном облику, пошто нису успели ни данас одржани преговори представника синдиката и градских власти.

После више од сата преговарања "ништа се нисмо договорили и зато смо одлучили да радикализујемо протест до испуњења наших захтева", рекао је новинарима испред Градске куће шеф синдикалног преговарачког тима Зоран Радосављевић.

Објаснио је да ће од четвртка Градско-саобраћајно предузеће на свакој својој линији имати свакодневно по једно возило мање, што ће значити укупно 150 полазака мање.

Радосављевић је истакао да је у разговору са представницима градске власти предложено да маса зарада (смањена за десет одсто) буде враћена на прошлогодишњи ниво, да се размотри у којим то предузећима евентуално има простора за умањење масе плата као и да се разговара о могућности смањења само већих зарада.

Како је тим поводом саопштено из градоначелниоковог кабинета, договорено је да протест сутра буде обустављен због прославе Светог Јована, а да се преговори наставе од четвртка.

У име Града Новог Сада са синдикалцима су преговарали чланови Градског већа Живко Макарић, Александар Кравић и Милан Ђукић као и помоћник градоначелника Витомир Вучковић.

Представници Града остали су при ставу да се укупна маса зарада у јавним предузећима смањи за десет одсто али да се унутар тих предузећа постигне договор тако да најугроженији радници буду изузети од тога.

"То је терет економске кризе коју јавна предузећа морају да сносе раме уз раме са осталим грађанима", наведено је у саопштењу.

Док су трајали преговори, и другог дана штрајка, испред градске куће на Тргу слободе протестовало је неколико стотина радника новосадских јавних и јавно комуналних предузећа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи